Veggiewereld | Kikkererwtenbrood
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16125
single,single-portfolio_page,postid-16125,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Kikkererwtenbrood

Recept:

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • Halve tl verse gist
  • Halve tl zout
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 75 gram volkorenbloem
  • 50 gram tarwebloem (+ wat extra om werkblad mee te bestuiven)
  • 150 ml water
  • 2el gehakte koriander
  • 1 uitje fijn gehakt
  • 1 pepertje fijn gehakt
  • olie

 

Bereiding:

  1. Doe al het meel, het zout en het gist in een kom en zeef hier overheen het kikkererwtenmeel.
  2. Mix de koriander, het uitje en de peper fijn
  3. Doe dit mengsel in de kom en roer alles goed door.
  4. Voeg nu het water toe en meng alles tot een soepel deeg.
  5. Laat dit nu 15 min afgedekt rusten.
  6. Kneed het deeg nu nog eens 7 tot 8 minuten.
  7. Verdeel het deeg over 8 gelijken stukken en laat het nog eens 5 min rusten.
  8. Bestuif het werkblad met bloem en rol het stukje deeg uit tot een brood van zo`n 18 cm rond.
  9. Laat elk brood minstens 5 min rusten voor je het begint te bakken.
  10. Bak de broden in een koekenpan met dikke bodem.
  11. Bak ze van beide kanten goudbruin en besmeer ze met olie.
Werelddeel:
afrika, bijgerechten
Tags
brood, kikkererwten, kikkererwtenmeel