Veggiewereld | Key lime pie of limoen-roomtaart
Key lime pie of limoen-roomtaart
Key lime pie of limoen-roomtaart
16330
single,single-portfolio_page,postid-16330,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Key lime pie

Recept:

 

Key lime pie of limoen-roomtaart is typisch een Amerikaanse taart. De taart werd genoemd naar de kleine limoenen, key limes, uit de Amerikaanse staat Florida en is een populair dessert in de Verenigde Staten. De taart werd op 1 juli 2006 zelfs het officiële gebak van Florida. Wij kregen dit snelle en makkelijk klaar te maken recept van onze lezeres Liselotte en het is alvast een aanrader wanneer je met weinig tijd toch lekker en origineel uit de hoek wenst te komen!

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • een taartvorm met bodem van 26 cm doorsnee.
  • 425 ml gezoete gecondenseerde melk
  • ½ kop limoensap (hou de schil voor de garnering)
  • 2 eierdooiers
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 4 eetlepels witte suiker
  • 1 continental bakeries taartbodem naturel

 

Bereiding:

  1. Meng de gecondenseerde melk met het limoensap.
  2. Meng de eierdooiers met het hele ei.
  3. Giet het mengsel over de voorgemaakte taartebodem
  4. Dek af en plaats in de koelkast voor een uur
  5.  Maak ondertussen de meringue. Klop hiervoor het eiwit schuimend en voeg geleidelijk suiker toe. Blijf kloppen tot je stijve pieken krijgt.
  6. Haal de taart uit de koelkast en lepel de meringue volledig over de taart.
  7. Bak in de voorverwarmde oven van 180° Celcius gedurende 15 minuten.
  8. Laat de taart opnieuw afkoelen in de koelkast alvorens op te dienen.
Werelddeel:
amerika, nagerechten
Tags
dessert, limoen, Noord-Amerika, roomtaart