Veggiewereld | Ketjapsaus
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15972
single,single-portfolio_page,postid-15972,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Ketjapsaus

Recept:

 

Ketjap (of ketcap) is een Indonesische sojasaus. Let wel op, er zijn verschillende soorten. De twee belangrijkste die gebruikt worden zijn Ketcap Asin en Kecap Manis. De Asin is de zoute variant, de Manis is de zoete variant. Hieronder vind je een recept gebaseerd op de zoete Kecap Manis.

 

Benodigdheden:

 

Bereiding:

  1. Fruit 1 gesnipperde ui en 1-2 teentjes uitgeperste knoflook 2 minuten in 2 eetlepels olie.
  2. Voeg 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker en 1-2 theelepels sambaloelek toe.
  3. Breng het geheel aan de kook.
  4. Meng 1 theelepel maizena met 1 eetlepel water en bind hiermee de ketjapsaus.
Werelddeel:
azië, bijgerechten
Tags
Indonesië, Kecap Manis, sambaloelek, sojasaus