Veggiewereld | Jambalaya is de naam van een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana (Verenigde Staten).
Jambalaya is de naam van een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana (Verenigde Staten).
Jambalaya is de naam van een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana (Verenigde Staten).
16324
single,single-portfolio_page,postid-16324,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Jambalaya

Recept:

 

Jambalaya is de naam van een rijstschotel die ontstaan is in de Creoolse en Cajunse keuken in Louisiana (Verenigde Staten). Er zijn net zoveel variëteiten van jambalaya als er koks zijn die het gerecht bereiden. Jambalaya uit de gebieden waar de Cajuns wonen wordt meestal op een andere manier bereid dan jambalaya uit New Orleans. De stad Gonzales in Louisiana is de zelfbenoemde jambalayahoofdstad van de wereld. Elk voorjaar wordt daar het Jambalaya Festival gehouden.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 halve bleekselderij, in plakjes
  • 1 uien, in stukjes
  • 1,5 eetl cajunkruiden
  • 250 gram rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 dl water
  • 1,5 pakje pittige tofublokjes
  • 1 blikje kidneybonen

 

Bereiding:

  1. Bak ui, selderij en paprika 5 minuten aan.
  2. Voeg dan de overige ingrediënten, behalve de tofu en de kidneybonen, toe.
  3. Laat alles nu een half uurtje zachtjes pruttelen.
  4. Voeg op de laatste minuut de tofublokjes en de bonen toe.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
Noord-Amerika, rijstgerecht, tofu