Veggiewereld | Een lekkere salade die je binnen een halfuur klaarmaakt
Een lekkere salade die je binnen een halfuur klaarmaakt
Een lekkere salade die je binnen een halfuur klaarmaakt
16309
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16309,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Huzarensalade

Recept:

 

De huzaren waren van oorsprong Hongaarse ruiters, die in de Keizerlijke Oostenrijkse legers ten strijde trokken tegen de Turken. Huzaren werden vooral ingezet om het vijandelijk gebied te verkennen. Eenmaal tussen de vijand moesten ze onopgemerkt zien te blijven. Vuur maken om te koken was daarmee onmogelijk. Daarom namen de huzaren vooraf bereid voedsel mee. Door dit voedsel te mengen ontstond een koude salade, die al snel  de naam huzarensalade kreeg. Het is een lekkere salade die je binnen een halfuur klaargemaakt kunt hebben.

 

*3 porties

 

Benodigdheden:

  • 8 eetlepels zilveruitjes
  • 16 kleine augurken
  • 1500 gram aardappelen
  • 2 uien
  • 2 appels
  • 2 blikjes erwten
  • 2 blikjes wortels
  • 8 eetlepels mayonaise
  • augurkennat

 

Bereiding:

  1. Eerst moeten de aardappels worden geschild en gekookt. Laat ze vervolgens even afkoelen.
  2. Ondertussen kan je de blikjes groente laten uitlekken.
  3. Snijd dan de appel in stukjes.
  4. Doe dit ook met de augurken, uien, wortels, en de zilveruitjes.
  5. Haal de aardappelen uit de pan en snijd deze in kleine blokjes.
  6. Meng alles goed door elkaar heen.
  7. Vermeng ondertussen de mayonaise met het augurkennat.
  8. Schep vervolgens alles door de huzarensalade heen.
  9. Laat alles even goed intrekken voordat je de salade serveert.
Werelddeel:
europa, voorgerechten
Tags
huzaren, salade