Veggiewereld | Harira
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16136
single,single-portfolio_page,postid-16136,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Harira

Recept:

 

Harira is de nationale Marokkaanse soep van Berberse afkomst. In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 1 a 2 vastkokende aardappelen
  • 1 kop kikkererwten, best een vooraf een hele nacht laten weken in water
  • 2 tomaten
  • 1 venkelknol
  • 1 bouillonblokje
  • 7 eetlepels bulghur
  • 2 eetlepels zonnenbloemolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • 1 dessertlepel komijnpoeder
  • 1/2 dessertlepel kaneelpoeder
  • 1/2 dessertlepel thijm
  • 1 bosje fijngehakte bieslook

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie en fruit de ajuin glazig.
  2. Versnijd de tomaten, 1 courgettes, aardappelen en de venkelknol en voeg bij de ajuin.
  3. Verkruimel het bouillonblokje en overgiet met 1 liter kokend water.
  4. Voeg de kikkererwten en tomatenpuree toe.
  5. Laat 15 à 20 min zacht koken in een kookpan met deksel, roer af en toe en voeg indien nodig nog wat water toe.
  6. Kruid met peper, zout, komijnpoeder, kaneelpoeder en thijm
  7. Breng de soep opnieuw aan de kook en strooi er de bulghur bij
  8. Kook nog 10 minuten zachtjes al roerend door.
  9. Versier met bieslook.
Werelddeel:
afrika, soepgerechten
Tags
kikkererwten, Marokko, ramadan, soep