Veggiewereld | Hangop is een melkproduct dat vaak als nagerecht wordt gegeten.
Hangop is een melkproduct dat vaak als nagerecht wordt gegeten.
Hangop is een melkproduct dat vaak als nagerecht wordt gegeten.
16305
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16305,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Hangop met aardbeien

Recept:

 

Hangop is een melkproduct dat vaak als nagerecht wordt gegeten. Toen hangop nog niet industrieel werd gefabriceerd, werd dit veelal thuis met de hand gemaakt. In onderstaand recept hebben aardbeien toegevoegd aan de hangop maar ook met ander fruit is hangop erg lekker.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 300 gram aardbei
  • 80 gram fijne suiker
  • 1 liter volle boerenyoghurt
  • munt

 

Bereiding:

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes.
  2. Leg een stuk kaasdoek (of theedoek) in een vergiet en schenk hierin de yoghurt.
  3. Laat de yoghurt 5 uur uitlekken.
  4. Breng de hangop op smaak met suiker.
  5. Serveer hem met aardbeien.
  6. Werk af met een blaadje munt.
Werelddeel:
europa, nagerechten
Tags
boerenyoghurt, dessert, Nederland