Veggiewereld | Guacamole
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16164
single,single-portfolio_page,postid-16164,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Guacamole

Recept:

 

Guacamole is een saus op basis van rijpe avocado’s, afkomstig uit het zuiden van Mexico. Het geheim van guacamole is dat het avocadovlees niet wordt gemixt maar met de vork geplet.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 3 avocado’s
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 knoflookteentje (geperst)
  • 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • 1 grote, fijngehakte tomaat

 

Bereiding:

  1. Snijd de drie avocado’s in de lengte door, klop een breed mes in de pit en draai met het mes zodat de pit loskomt. Lepel de avocado’s volledig leeg.
  2. Pureer de avocado met een vork tot een romig mengsel zonder brokken.
  3. Voeg 2 eetlepels vers limoensap, de fijngehakte ui, het geperst knoflookteentje, 2 eetlepels gehakte verse koriander, zout en zwarte peper toe.
  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel.
  5. Verwijder de zaadjes uit een tomaat, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng tenslotte ook dit voorzichtig door de guacamole.
Werelddeel:
amerika, bijgerechten
Tags
avocado, saus