Recept:
Guacamole is een saus op basis van rijpe avocado’s, afkomstig uit het zuiden van Mexico. Het geheim van guacamole is dat het avocadovlees niet wordt gemixt maar met de vork geplet.
*4 porties
Benodigdheden:
- 3 avocado’s
- 2 eetlepels vers limoensap
- 1 fijngehakte rode ui
- 1 knoflookteentje (geperst)
- 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
- zout en zwarte peper naar smaak
- 1 grote, fijngehakte tomaat
Bereiding:
- Snijd de drie avocado’s in de lengte door, klop een breed mes in de pit en draai met het mes zodat de pit loskomt. Lepel de avocado’s volledig leeg.
- Pureer de avocado met een vork tot een romig mengsel zonder brokken.
- Voeg 2 eetlepels vers limoensap, de fijngehakte ui, het geperst knoflookteentje, 2 eetlepels gehakte verse koriander, zout en zwarte peper toe.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een lepel.
- Verwijder de zaadjes uit een tomaat, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng tenslotte ook dit voorzichtig door de guacamole.
Werelddeel:
amerika, bijgerechten
Tags
avocado, saus