Veggiewereld | Groente kurma in kokossaus
Groente kurma in kokossaus is heerlijk met witte rijst of met roti om lekker in de saus te doppen. Probeer het zelf ook met dit Indisch recept.
Groente kurma in kokossaus is heerlijk met witte rijst of met roti om lekker in de saus te doppen. Probeer het zelf ook met dit Indisch recept.
15950
single,single-portfolio_page,postid-15950,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Groente kurma in kokossaus

Recept:

 

Groente kurma in kokossaus is bij velen een favoriet Indiaas gerecht. Het is heerlijk bij witte rijst of met roti om lekker in de saus te doppen. Vooral in het zuidelijk deel van India zie  je veel gerechten met kokos omdat kokos daar in overvloed te krijgen is. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 1 theelepel verse gember, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 aardappels, in blokjes
  • 4 wortels, in stukjes
  • 1 verse groene chilipeper, ontlijst en in schijfjes
  • 3 eetlepels gemalen, ongezouten cashewnoten
  • 100 gr tomatensaus (passata) of tomaatblokjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gr bevroren erwten
  • 1/2 groene paprika, fijngesneden
  • 1/2 rode paprika, fijngesneden
  • 225 ml room
  • 1 bosje verse koriander ter garnering

 

Bereiding:

  1. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten.
  2. Ui erdoor roeren en zacht bakken.
  3. Gember en knoflook toevoegen, 1 minuut laten bakken.
  4. Aardappels, wortel, groene chilipeper, cashewnoten en passata toevoegen en op smaak brengen met zout en kerriepoeder.
  5. In 10 minuten al roerend de aardappel gaar laten worden.
  6. Erwten, groene paprika, rode paprika en room aan de pan toevoegen.
  7. Het vuur laag zetten en in een gesloten pan 10 minuten laten sudderen.
  8. Garneren met koriander alvorens te serveren.
Werelddeel:
azië, hoofdgerechten
Tags
India, kokos