Veggiewereld | Gegrilde halloumi met kerstomaatjes
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15986
single,single-portfolio_page,postid-15986,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Gegrilde halloumi met kerstomaatjes

Recept:

 

Halloumi is een Griekse geitenkaas, oorspronkelijk uit Cyprus, met een stevige consistentie. Plakken hiervan zijn ideaal om te bakken of te grillen, zonder dat de kaas wegsmelt. Door zijn romige, zoute smaak en stevige, rubberachtige textuur wordt de kaas ook soms als visvervanger gebruikt. In onderstaand recept wordt de halloumi gecombineerd met kappertjes en dat brengt de zilte smaak echt naar boven.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 250g halloumi, in plakjes gesneden
  • 1 1/2 tl gedroogde basilicum
  • tros-kerstomaatjes
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 tl kappertjes, gehakt
  • 50ml goede olijfolie

 

Bereiding:

  1. Bestrooi de kaas met de basilicum.
  2. Maak een dressing door de kappertjes, citroensap,olie, zout en peper te klutsen.
  3. Verhit een grillpan en vet deze in met een beetje olie.
  4. Gril de tomaten voorzichtig gedurende 5 minuten.
  5. Draai ze om en leg de kaas rond de tomaten.
  6. Laat alles 3 minuten grillen.
  7. Haal de tomaten uit de pan en draai de kaas om.
  8. Geef de kaas nog 3-4 minuten en serveer.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
Cyprus, geitenkaas, halloumi, visvervanger