Veggiewereld | Gebakken brie in bladerdeeg
Gebakken brie in bladerdeeg
Gebakken brie in bladerdeeg
16274
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16274,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Gebakken brie in bladerdeeg

Recept:

 

Brie is een heerlijke Franse schimmelkaas.  En dit recept is een ideale manier om brie te bereiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld halloumi is brie op zichzelf helemaal niet geschikt om te bakken of grillen. Dan loopt hij gelijk uit en wordt het één grote kliederboel. Maar met een bladerdeegje er om heen krijg je vanzelf een snel en makkelijk voorgerecht.

 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 brie
  • 2 vellen bladerdeeg
  • amandelschaafsel
  • evt. cranberrycompote

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Leg het bladerdeeg individueel op het aanrecht (met het plastiek naar onderen) om te ontdooien.
  3. Snijd de brie horizontaal doormidden.
  4. Strooi op de onderste helft de amandelen. Leg er de bovenste helft weer bovenop.
  5. Snijd elk vel bladerdeeg (diagonaal) doormidden.
  6. Snijd de brie in 4 gelijke stukken.
  7. Leg op elk stuk bladerdeeg een stukje brie met amandelvulling.
  8. Voeg eventueel een lepel cranberrycompote toe.
  9. Vouw het deeg toe en sluit de randen met vochtige vingertoppen (of smeer in met gesmolten boter).
  10. Bak alles nu 15 tot 20 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Werelddeel:
europa, voorgerechten
Tags
bladerdeeg, brie, cranberrycompote