Veggiewereld | Gado-gado is een Indonesisch groentegerecht
Gado-gado is een Indonesisch groentegerecht
Gado-gado is een Indonesisch groentegerecht
16300
single,single-portfolio_page,postid-16300,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Gado-gado

Recept:

 

Gado-gado is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. Het wordt geserveerd met een witte kleverige rijst, vb lontongrijst. Gado-gado is geschikt voor vegetariërs indien de kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping zoals in onderstaand recept. Het is goedkoop en snel te bereiden.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 250 g lontonrijst
  • 6 eieren
  • 250 g winterpeen
  • 150 g sperziebonen
  • 150 g gesneden spitskool
  • 1 komkommer
  • 400 g satésaus
  • 60 g emping

 

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Pel en halveer de eieren.
  3. Schil ondertussen de wortel en snijd in reepjes.
  4. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek doormidden.
  5. Kook de wortel, sperziebonen en kool in ca. 6 min beetgaar.
  6. Giet af en spoel met koud water af.
  7. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes.
  8. Verwarm de satésaus in de magnetron 1.5 min. op 700 watt.
  9. Verdeel de groenten over de borden.
  10. Leg 3 halve eieren op ieder bord.
  11. Schenk satésaus over de groenten en eieren.
  12. Garneer met de kroepoek en serveer met de rijst.
Werelddeel:
azië, hoofdgerechten
Tags
Indonesië, lontonrijst, rijstgerecht