Veggiewereld | Feijoada
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16191
single,single-portfolio_page,postid-16191,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Feijoada

Recept:

 

Feijoada is een typische Braziliaanse bonenstoofpot.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 kilo zwarte bonen (best een nachtje in water laten weken)
  • 2 pakjes vegetarische worstjes (of neem een andere vleesvervanger, of laat gewoon weg)
  • 2 aubergines
  • 3 uien
  • 4 wortelen
  • Laurier
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Olie
  • 1 teen knoflook

 

Bereiding:

  1. In een gietijzeren ketel fruit je de wortelen, laurier, knoflook en uien.
  2. Als de uien glanzen voeg je de in partjes gesneden aubergine toe en bak even mee tot de stukjes aubergine bruinig en sappig zijn.
  3. Voeg daarna bonen erbij met wat water (twee vingers boven de bonen)
  4. Bak de worstjes aan in een pan en voeg bij de rest in de ketel.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het geheel nu 2 tot 3 uur pruttelen op een laag vuurtje.
  7. Feijoada serveer je traditioneel met rijst en farofa.
  8. Een extra tip: Voeg wat partjes sinaasappel toe aan je bord. Ze ogen niet alleen mooi maar bevorderen ook de vertering van de zware bonen.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
bonenstoofpot, brazilië, Zuid-Amerika