Veggiewereld | Farofa
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16193
single,single-portfolio_page,postid-16193,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Farofa

Recept:

 

Farofa is een heerlijk bijgerecht bij vele Braziliaanse gerechten, vooral bij de klassieke zwarte bonen stoofpot feijoada

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 grote Ui
  • 8 el Boter
  • 1 el Palmolie
  • 150 gram Maniokmeel
  • Zout
  • Peper
  • 8 zwarte Olijven
  • 2 Eieren

 

Bereiding:

  1. Pel de ui en hak hem fijn.
  2. Kook de eieren hard, laat afkoelen en snijd ze in blokjes.
  3. Hak de olijven fijn.
  4. Smelt de boter in een koekenpan op matig laag vuur.
  5. Voeg de palmolie toe.
  6. Voeg de uien toe en bak tot ze zacht en goud.
  7. Roer de maniok bloem er door en laat al roerend in 3-4 minuten alles goed mengen.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Roer de olijven en hardgekookte eieren erdoor.

 

Werelddeel:
amerika, bijgerechten
Tags
brazilië, maniokmeel, Zuid-Amerika