Veggiewereld | Emping, de vegetarische kroepoek.
Emping, de vegetarische kroepoek.
Emping, de vegetarische kroepoek.
16298
single,single-portfolio_page,postid-16298,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Emping balado

Recept:

 

Emping krijgt vaak de benaming vegetarische kroepoek. Het wordt gemaakt van vruchtvlees van de belindjoenoot. Het moet kort in hete olie worden gebakken. Vooral niet te lang want anders wordt het bitter. Droog bewaard is emping lang houdbaar. Emping wordt wel geserveerd bij gado-gado. Het werkt enigszins laxerend dus eet er niet te veel van. Aan de enigszins bittere smaak moet men wennen, maar het is bijzonder lekker.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 2 schijven gula djawa (palmsuiker)
  • 1 dl water
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl trassi
  • 1 tl sambal
  • rauwe emping
  • 1 el olie

 

Bereiding:

  1. Hak de gula djawa grof en los op in het water en laat dit zachtjes koken tot je een dikke stroop hebt. Hou dit apart.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
  3. Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
  4. Maak dit samen met de trassi fijner in de vijzel tot je een pasta hebt.
  5. Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit hier de pasta in met de sambal.
  6. Haal dit van het vuur en meng door het stroopje.
  7. Bak de emping in de hete olie, laat dit uitlekken in een vergiet en schenk de pittige stroop over de emping.
Werelddeel:
azië, bijgerechten
Tags
emping, Indonesië, kroepoek