Veggiewereld | Dengan
Dengan
Dengan
16331
single,single-portfolio_page,postid-16331,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Dengan

Recept:

 

Dengan is een heerlijke, Indonesische mangopudding.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 5 eetl agar agar poeder, koud water
  • 60 gr geraspte gula jawa of anders bruine suiker
  • 700 ml melk
  • 1/2 theel zout
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 2 rijpe mango’s
  • 3 eetl geraspte kokos
  • 1 citroen (sap)

 

Bereiding:

  1. Week de agar agar voldoende water.
  2. Prak de mango’s fijn tot een puree en meng dan het citroensap erdoor.
  3. Voeg dan zoveel water toe aan de mango dat er 500ml mengsel vormt.
  4. Meng dit mengsel met de agar en de gula jawa in de pan en laat dit zachtjes sudderen totdat de gula jawa en de agar zijn opgelost.
  5. Giet het mengsel in een vorm en laat het goed afkoelen.
  6. Bij het gerecht hoort ook nog een saus. Klop de eieren en de kristalsuiker au-bain-marie op tot een luchtig homogeen geheel.
  7. Voeg dan wat zout toe en de melk en laat de saus al roerend dik worden.
  8. Voeg dan de kokos toe en roer tot een homogene saus. Serveer de saus warm of koud bij de pudding.

 

Dit recept werd ons toegestuurd door Intan.

Werelddeel:
azië, nagerechten
Tags
dessert, Indonesië