Veggiewereld | Crêpe Suzette
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16185
single,single-portfolio_page,postid-16185,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Crêpe Suzette

Recept:

 

Auguste Escoffier zou de uitvinder zijn van de Crêpe Suzette. Het verhaal gaat dat hij in 1890 in het Hotel Savoy in Londen het dessert voor het eerst voorschotelde aan de Prins van Wales, de latere koning Edward VII. Escoffier wilde het dessert opdragen aan de Prins van Wales, maar die antwoordde: “Nee, ik ben dat onwaardig. Laten we dit voortreffelijke nagerecht noemen naar de jongedame die me vergezelt”. Dat was de Franse actrice Suzanne Reichenberg, en dus vandaar de naam  Crêpe Suzette.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 170 gram bloem
  • 1 snuifje zout
  • 425 tot 500 ml melk
  • 1 eetlepel Grand Marnier
  • 1  ei
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • schil van een sinaasappel
  • 1 / 2 glas sinaasappelsap
  • sap van een citroen
  • 1 glas Grand Marnier

 

Bereiding:

  1. Eerst maak je het pannenkoekenbeslag.
  2. Klop het ei en de extra eierdooier los met een vork in een kommetje.
  3. Meng de bloem met het zout.
  4. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en werk er 250 ml melk, de eieren, de olie en de Grand Marnier onder.
  5. Roer goed en voeg er de rest van de melk aan toe zodat je een dun beslag krijgt.
  6. Bak met dit beslag vier dunne flensjes in een koekenpan en houd ze warm.
  7. Daarna maak je de saus.
  8. Giet daarvoor eerst de suiker in een anti-aankleef pan en laat karameliseren.
  9. Voeg de boter toe en roer onder de karamel.
  10. Voeg het sinaasappelsap en wat citroensap toe, roer goed en laat inkoken.
  11. Voeg wat Grand Marnier toe en leg de eerste pannenkoek in de pan
  12. Plooi op in 4 zodat hij goed doordrenkt is met saus.
  13. Herhaal dit met de 3 andere pannenkoeken
  14. Bestrooi de pannenkoeken met de geraspte sinaasappelschil.
  15. Voeg meer Grand Marnier toe, zet de vlam hoog, flambeer de 4 crepes suzettes.
  16. Serveer ze warm, lekker met vanille-ijs.
Werelddeel:
europa, nagerechten
Tags
Crêpe Suzette, flensje, Grand Marnier, pannenkoek, sinaasappel