Veggiewereld | Chocoladetaart met whiskey
Chocoladetaart met whiskey
Chocoladetaart met whiskey
16248
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16248,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Chocoladetaart met whiskey

Recept:

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 350 gr pure chocolade
  • 100 gr roomboter in blokjes
  • 75 ml sterke espressokoffie
  • 2 grote eieren
  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 3 el kristalsuiker
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacao
  • 400 gr frambozen
  • Wit chocoladeschaafsel
  • 50-75 ml Ierse whiskey
  • 450 ml slagroom
  • zout

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°c.
  2. Hak de donkere chocolade in stukjes.
  3. Verwarm 100 gram donkere chocolade en boter op zacht vuurtje. Laat al roerend smelten tot een gladde saus.
  4. Neem de pan van het vuur en roer er de koffie erdoor. Laat afkoelen.
  5. Klop de eieren, basterdsuiker en een snufje zout met een handmixer tot een romige, luchtige crème.
  6. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe en voeg op dezelfde manier het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe.
  7. Giet het beslag in de taartvorm (bij voorkeur een met een diameter van ongeveer 25cm) en verdeel 250 g van de frambozen erover.
  8. Bak de taart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Neem de taart uit de oven, prik met een cocktailprikker gaatjes erin en sprenkel de whiskey erover.
  10. Doe de rest van de donkere chocolade in een middelgrote kom.
  11. Verwarm 250 ml room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng kort aan de kook.
  12. Zodra de room gekookt heeft neem je de pan van het vuur en giet de room over de stukjes chocolade heen. Klop tot een glad mengsel. Voeg hier eventueel nog een eetlepel whiskey toe. Laat de ganache een beetje afkoelen.
  13. Plaats de taart op een rooster boven een ovenschaal en giet de ganache over de taart. Begin in het midden van de cake en ga vervolgens naar de buitenkant.
  14. Plaats de taart een kwartier in de ijskast om af te koelen.
  15. Met een kaasrasp schaaf je de witte chocolade.
  16. Klop de rest van de room met de 3 eetlepels kristalsuiker tot een lekkere slagroom.
  17. Garneer de taart met toefjes slagroom, het witte chocoladeschaafsel en de overige frambozen.
Werelddeel:
europa, nagerechten
Tags
chocoladetaart, frambozen, ganache, Ierse whiskey