Veggiewereld | chili sin carne
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16207
single,single-portfolio_page,postid-16207,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

chili sin carne

Recept:

 

Oorspronkelijk stam de chili uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Voor zover gedocumenteerd werd de chilischotel voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, ergens in de 19e eeuw in Texas. Dit is een vegetarische variant op die chili con carne.

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kopjes fijngehakte uien
  • 1 kopje fijngehakte wortels
  • 3 teentjes gemalen knoflook
  • 1 kopje fijngehakte groene paprika
  • 1 kopje fijngehakte rode paprika
  • 1 kopje fijngehakte selderij
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1,5 kopje verse fijngehakte champignons
  • 1 blik gepelde tomaten met water, fijngehakt
  • 1 blik bonen met water
  • 1 blik afgewaterde maïskorrels
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • 1,5 theelepel gedroogde basilicum

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een grote sauspan op middelmatig vuur.
  2. Sauteer de uien, wortels en knoflook tot deze zacht zijn.
  3. Roer de groene paprika, rode paprika, selderij en chilipoeder erdoor.
  4. Kook dit alles voor ongeveer 6 minuten tot de groenten zacht zijn.
  5. Voeg al roerend de champignons toe en kook voor 4 minuten.
  6. Roer de tomaten, bonen en maïskorrels erdoor heen.
  7. Breng het gerecht op smaak met de komijn, oregano en basilicum.
  8. Breng het geheel aan de kook en verlaag het vuur naar een middelmatige stand.
  9. Bedek de pan en laat deze 20 minuten sudderen, roer af en toe in de pan.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
chili sin carne, chili zonder vlees, chilischotel