Veggiewereld | Champignonburger
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16166
single,single-portfolio_page,postid-16166,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Champignonburger

Recept:

 

Ben je die vegetarische burgers uit de supermarkt ook zo zat? Maak dan zelf  je eigen burger aan de hand van onderstaand recept. Lekker en super eenvoudig. Daarnaast is het ook extra handig dat de champignon geen seizoenen kent en dus het ganse jaar overal verkrijgbaar is.

 

*3 porties

 

Benodigdheden:

  • 250 g champignons (kies hiervoor de traditionele Parijse champignons of experimenteer met verschillende variaties paddenstoelen)
  • 1 ei
  • 6 beschuitjes
  • 2 takjes selder
  • handvol peterselie
  • 2 el mascarpone
  • citroensap
  • peper en zout

 

Bereiding:

  1. Hak de champignons in erg fijne stukjes.
  2. Verkruimel de beschuitjes, snipper de selder en hak de peterselie fijn.
  3. Meng de beschuitjes, de selder, de peterselie, de mascarpone en het ei.
  4. Voeg peper, zout en wat citroensap toe.
  5. Je kan het mengsel het beste een tijdje in de koelkast zetten alvorens ze te bakken om de kans dat de burgers uit elkaar vallen te verkleinen.
  6. Rol drie bolletjes van het champignonmengsel en druk ze plat.
  7. Leg de burgers vervolgens op de barbecuerooster of bak ze in de pan.
  8. Serveer ze bijvoorbeeld in een broodje, belegd met kaas of groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
burger, champignons, paddenstoelen, vegetarische burger