Recept:
Ben je die vegetarische burgers uit de supermarkt ook zo zat? Maak dan zelf je eigen burger aan de hand van onderstaand recept. Lekker en super eenvoudig. Daarnaast is het ook extra handig dat de champignon geen seizoenen kent en dus het ganse jaar overal verkrijgbaar is.
*3 porties
Benodigdheden:
- 250 g champignons (kies hiervoor de traditionele Parijse champignons of experimenteer met verschillende variaties paddenstoelen)
- 1 ei
- 6 beschuitjes
- 2 takjes selder
- handvol peterselie
- 2 el mascarpone
- citroensap
- peper en zout
Bereiding:
- Hak de champignons in erg fijne stukjes.
- Verkruimel de beschuitjes, snipper de selder en hak de peterselie fijn.
- Meng de beschuitjes, de selder, de peterselie, de mascarpone en het ei.
- Voeg peper, zout en wat citroensap toe.
- Je kan het mengsel het beste een tijdje in de koelkast zetten alvorens ze te bakken om de kans dat de burgers uit elkaar vallen te verkleinen.
- Rol drie bolletjes van het champignonmengsel en druk ze plat.
- Leg de burgers vervolgens op de barbecuerooster of bak ze in de pan.
- Serveer ze bijvoorbeeld in een broodje, belegd met kaas of groenten. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
burger, champignons, paddenstoelen, vegetarische burger