Veggiewereld | Chakalaka
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15967
single,single-portfolio_page,postid-15967,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Chakalaka

Recept:

 

Chakalaka is een Zuid-Afrikaanse pittige groentesaus. Dit (bij)gerecht is afkomstig uit de townships in Johannesburg Het wordt vooral geserveerd in shebeens (lokale kroegjes), maar je komt het tegenwoordig ook wel tegen in vijfsterren restaurants en hotels.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • Ui – 1 grote (gesnipperd)
  • Knoflook – 2 teentjes (fijn gesnipperd)
  • Paprika – 2 st (in blokjes – zie tip 1 en 2)
  • Chilipepers – 1 rode en 1 groene (fijn gesneden)
  • Wortelen – 3 grote (in blokjes of julienne)
  • Bloemkoolroosjes – 500 gr
  • Gepelde tomaten – 400 gr (uit blik, in blokjes)
  • Bonen in tomatensaus – 500 gr (uit blik)
  • Currypoeder – 2 tl (milde kerriepoeder)
  • Bakolie – ½ dl
  • Piri-piri saus – ½ el (optioneel)
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een braadpan, voeg ui toe en fruit de ui tot ze glazig is.
  2. Voeg knoflook, paprika, chilipepers en currypoeder toe en laat alles gedurende 2 minuten op een laag vuur sudderen.
  3. Voeg de wortels en bloemkool toe en meng goed zodat alles bedekt is met het currypoeder.
  4. Voeg de tomaten toe en roer nog eens.
  5. Laat het mengsel onder deksel op een medium-laag vuur gedurende 15 minuten zachtjes sudderen of tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Voeg de bonen toe en breng op smaak met piri-pirisaus (optioneel), peper en zout
  7. Laat alles verder sudderen tot de groenten zacht zijn.
Werelddeel:
afrika, bijgerechten
Tags
groentesaus, shebeen, Zuid-Afrika