Veggiewereld | Cevapcici
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16199
single,single-portfolio_page,postid-16199,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Cevapcici

Recept:

 

De beroemde cevapcici zijn razend populair op de hele Balkan. Deze gekruide worstjes zijn een feest op iedere barbecue maar kunnen ook gewoon geserveerd worden met een lekkere groentepuree zoals in onderstaand recept.

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 vetarm bouillonblokje, opgelost in 12,5 cl water
  • 8 eetlepels spelt
  • 200 gr. spinazie
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eidooiers
  • 2 el. bloem
  • 2 gele paprikas
  • 2 kleine courgettes
  • 1 tl.tomatenpuree
  • 1 snuifje scherp paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout

 

Bereiding:

  1. Breng de bouillon aan de kook, roer er de spelt door en laat 15 min. zwellen.
  2. Hak de spinaziebladen en het knoflookteentje fijn.
  3. Meng dit met de eidooiers en de bloem door de speltmassa.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Rol worstjes van de massa.
  6. Leg een anti aanbakvel in een verhitte koekenpan en bak er de Cevapcici gedurende 10 min. goudbruin in aan.
  7. Rasp de paprika en de courgette grof en houd enkele paprikareepjes apart.
  8. Kook de geraspte groente in de resterende bouillon en laat nog 5 min. garen.
  9. Pureer de groentemassa en meng dit met de tomatenpuree.
  10. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout.
  11. Dien de Cevapcici op met de groentepuree en bestrooi met de paprikareepjes.
Werelddeel:
bijgerechten, europa
Tags
Balkan, Kroatië, vegetarische worstjes