Veggiewereld | Borsjt (ook borsch, bortsch, borstch, borsh) is een rode bietensoep van Oekraïense afkomst.
Borsjt (ook borsch, bortsch, borstch, borsh) is een rode bietensoep van Oekraïense afkomst.
Borsjt (ook borsch, bortsch, borstch, borsh) is een rode bietensoep van Oekraïense afkomst.
16285
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16285,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Borsjt

Recept:

 

Borsjt (ook borsch, bortsch, borstch, borsh) is een rode bietensoep van Oekraïense afkomst. Je kan deze soep zowel koud als warm serveren. 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 400 g rode of witte bonen uit blik
  • 3 aardappelen in blokjes gesneden
  • 3 rode bieten in reepjes gesneden
  • 1 grote wortel in reepjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 2 kleine tomaten in blokjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 witte kool in reepjes gesneden
  • 1,5 l groentebouillon
  • verse dille of peterselie
  • sojayoghurt
  • citroensap
  • zout & peper

 

Bereiding:

  1. Kook de bieten gaar (+/- 45 min) in ruim water met de schil er nog aan.
  2. Spoel onder koud water en wrijf de schil eraf.
  3. Giet de bonen af en spoel ze grondig.
  4. Breng de aardappels aan de kook in een kookpot met de groentebouillon.
  5. Verhit wat olie in een pan en stoof de uien glazig.
  6. Voeg de wortel en rode biet (in reepjes gesneden) toe en stoof het geheel tot alle ingrediënten zacht zijn.
  7. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe.
  8. Laat alles nog een paar minuten stoven.
  9. Voeg de witte kool toe als de aardappelen gaar zijn en laat een paar minuten verder koken.
  10. Voeg vervolgens de bonen en de gestoofde groenten toe.
  11. Kruid met zout en peper.
  12. Voeg gehakte peterselie toe.
  13. Laat het geheel nog 10 minuten op een laag vuurtje koken.
  14. Serveer met een lepel yoghurt, gemengd met citroensap.
Werelddeel:
europa, soepgerechten
Tags
borsch, borsh, borstch, bortsch, Oekraïene, oost-europa