Veggiewereld | Blote billetjes in het gras is een typisch Nederlands aardappel-stamppotgerecht.
Blote billetjes in het gras is een typisch Nederlands aardappel-stamppotgerecht.
Blote billetjes in het gras is een typisch Nederlands aardappel-stamppotgerecht.
16288
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16288,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 



Recept:

 

Blote billetjes in het gras is een typisch Nederlands aardappel-stamppotgerecht. De naam slaat op de witte bonen, de blote billen, die door de groene snijbonen worden gemengd. Het is een stevige maaltijd die makkelijk klaar te maken is.

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 300 gr panklare snijbonen
  • 2 vegetarische braadworstjes;
  • 25 gr boter
  • 1 potje witte bonen (350 gr)
  • 1/4 dl melk
  • peper en zout

 

Bereiding:

  1. Schil eerst de aardappelen schillen, was ze en snij ze in blokjes.
  2. In pan met weinig water en zout de aardappels en de snijbonen in ca. 15 minuten gaarkoken.
  3. Braadworstjes in ca. 10 minuten bruin en gaarbakken.
  4. In een zeef de witte bonen (onder koud stromend water) afspoelen en goed laten uitlekken.
  5. Giet ook de aardappels en snijbonen af.
  6. Met pureestamper fijnstampen.
  7. Zoveel melk erdoor roeren dat er een smeuiige puree ontstaat.
  8. Bakvet van de braadworstjes en witte bonen erdoor scheppen.
  9. Op smaak brengen met zout en peper.
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
branbant, Groningen, Nederland, stamppot