Veggiewereld | Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig wereldwijd populair.
Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig wereldwijd populair.
Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig wereldwijd populair.
16240
single,single-portfolio_page,postid-16240,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Bietenhummus

Recept:

 

Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig wereldwijd populair. De Levant of het Morgenland is de historisch-geografische naam voor een deel van Zuidwest-Azië. Het beslaat het gedeelte direct ten oosten van de Middellandse Zee. Deze variant met rode bieten is niet alleen lekker en origineel, door de flitsende roze kleur toont het ook prachtig op een bord. Dus niet enkel te gebruiken als broodbeleg maar ook leuk als bijgerecht voor extra geslaagd of een opvallend aperitiefhapje.

 

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 250 g gedroogde kikkererwten
  • 1 grote ui
  • 500 g rode bieten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • citroensap

 

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten een nacht weken en giet ze dan af.
  2. Zet de kikkererwten en de fijngehakte ui in een grote pan onder water en breng ze aan de kook.
  3. Laat ze gedurende een uur koken tot de kikkererwten gaar zijn.
  4. Giet ze vervolgens af maar bewaar wel 2,5 dl van het kookvocht.
  5. Laat afkoelen.
  6. Kook de bietjes in ruim kokend water gaar.
  7. Giet ze af, laat ze iets afkoelen en schil ze dan.
  8. Hak de bietjes in stukken en pureer ze met het mengsel van de kikkererwten en de ui, de tahin, knoflook, citroensap en komijn.
  9. Voeg langzaam al roerend het bewaarde kookvocht en de olijfolie toe.
  10. Zodra alles goed gemengd is, druppel je er tenslotte nog wat olie bovenop.
Werelddeel:
azië, bijgerechten, voorgerechten
Tags
aperitiefhapje, bieten, hummus, kikkererwten, libanon, olijfolie