Veggiewereld | Bietencarpaccio
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16134
single,single-portfolio_page,postid-16134,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Bietencarpaccio

Recept:

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 2 el gekonfijte pecannoten
  • rucola
  • 50 g parmezaan
  • 250 g gekookte rode bieten
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels grapefruitsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • 10 cl crème fraîche

 

Bereiding:

  1. Pel de gekookte bieten.
  2. In dunne plakjes schaven of snijden en dakpansgewijs op 2 borden leggen.
  3. Bereid nu de grapefruit vinaigrette. Meng de mosterd, grapefruitsap en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
  4. Rasp de parmezaan en plaats de dikke schilfers rechtop de carpaccio.
  5. Daarboven leg je een trosje rucola.
  6. Versier met de gekonfijte pecannoten.
  7. Sprenkel de dressing mooi over het bord.

 

Werelddeel:
europa, voorgerechten
Tags
biet, carpaccio, citroensap, grapefruitsap, pecannoten