Veggiewereld | Laddu (of laddoo) is een van de traditionele gerechten van India.
Laddu (of laddoo) is een van de traditionele gerechten van India.
Laddu (of laddoo) is een van de traditionele gerechten van India.
16277
single,single-portfolio_page,postid-16277,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Besan Laddu

Recept:

 

Laddu (of laddoo) is een van de traditionele gerechten van India. Het is een van de gerechten die door velen nog dagelijks aan Krishna geofferd wordt. Daarnaast wordt deze zoete, Indiase lekkernij vooral gegeten op feesten, zoals huwelijken of geboortes.

 

*12 porties

 

Benodigdheden:

  • 350 gram boter
  • 400 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 1 theelepel vers gemalen kardemomzaadjes
  • 250 gram poedersuiker

 

Bereiding:

  1. Hazelnoten roosteren en kneuzen of gewoon mixen.
  2. Smelt de boter boven een lage vlam in de pan.
  3. Roer het kikkermeel er met een pollepel doorheen.
  4. Roer de hazelnoten er doorheen.
  5. Binnen 15 minuten is het meel zover geroosterd, dat het een nootachtige geur verspreidt.
  6. Roer er dan de kokos en de gemalen kardemom doorheen.
  7. Ga nog 2 minuten zo door met mengen.
  8. Haal de pan van het vuur en voeg de poedersuiker toe.
  9. Roer goed met een vork om de klontjes weg te krijgen.
  10. Zet het mengsel weg om af te koelen.
  11. Als het genoeg is afgekoeld om er iets mee te kunnen doen, maak je handen vochtig en rol er ongeveer een dozijn balletjes van ter grootte van een walnoot.
  12. Het kan nu geserveerd worden.

 

Dit recept werd ons toegestuurd door Dama.

Werelddeel:
azië, nagerechten
Tags
Besan Laddu, India, laddoo, ladoo