Veggiewereld | Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergines uit het Midden-Oosten.
Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergines uit het Midden-Oosten.
Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergines uit het Midden-Oosten.
16267
single,single-portfolio_page,postid-16267,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Baba Ghanoesh

Recept:

 

Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergines uit het Midden-Oosten. Het komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als snack met pitabrood en groenten, of samen met andere hapjes als meze.

 

*12 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 aubergine
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1-2 eetlepels extra virgin olijfolie

 

Bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 200°C en een bakplaat licht invetten.
  2. De aubergine op een bakplaat leggen en er met een vork gaatjes in prikken. Onder regelmatig draaien 30-40 minuten gaar roosteren.
  3. Aubergine uit de oven halen en in een kom koud water onderdompelen.
  4. De aubergine uit het water halen en schil verwijderen.
  5. Aubergine, citroensap, tahini, sesamzaad en knoflook in een blender pureren.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. De groenten in een middelgrote kom geleidelijk met de olijfolie vermengen.
  8. Best een 3-tal uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.
Werelddeel:
azië, bijgerechten
Tags
Baba Ghanoesh, dipsaus, meze