Veggiewereld | Aviyal
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16218
single,single-portfolio_page,postid-16218,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Aviyal

Recept:

 

Aviyal is een Indiase groentencurry met kokos yoghurtsaus.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1 kleine bloemkool, in stukken gesneden
  • 300 gram jonge worteltjes in stukken van 2 cm
  • 200 gram sperziebonen, afgehaald en in stukken van 3 cm gesneden
  • 3 kleine groene pepers, fijngehakt
  • 2 el olie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • zout
  • 1 dl dikke kokosmelk
  • 1 dl yoghurt

 

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en voeg de kurkuma, komijn, koriander en de groene pepers toe.
  2. Schep alles een paar keer om.
  3. Voeg vervolgens in één keer de groenten toe en roerbak het geheel 3 minuten.
  4. Strooi wat zout erover en voeg 2 dl kokend water toe.
  5. Leg het deksel op de pan en laat het 5 minuten koken.
  6. Haal dan het deksel eraf en laat het onafgedekt nog 5 minuten koken tot het vocht ongeveer de helft is ingekookt.
  7. Roer er dan de kokosmelk en yoghurt door, breng het mengsel nogmaals aan de kook en laat het 3 minuten pruttelen.
  8. Proef de saus en breng het eventueel nog op smaak met zout en peper.
Werelddeel:
azië, bijgerechten, hoofdgerechten
Tags
groentencurry, India, kokos, yoghurt