Recept:
Aviyal is een Indiase groentencurry met kokos yoghurtsaus.
*4 porties
Benodigdheden:
- 1 kleine bloemkool, in stukken gesneden
- 300 gram jonge worteltjes in stukken van 2 cm
- 200 gram sperziebonen, afgehaald en in stukken van 3 cm gesneden
- 3 kleine groene pepers, fijngehakt
- 2 el olie
- 1/2 tl kurkuma
- 1 tl gemalen komijn
- 2 tl gemalen koriander
- zout
- 1 dl dikke kokosmelk
- 1 dl yoghurt
Bereiding:
- Verhit de olie in een ruime braadpan of wok en voeg de kurkuma, komijn, koriander en de groene pepers toe.
- Schep alles een paar keer om.
- Voeg vervolgens in één keer de groenten toe en roerbak het geheel 3 minuten.
- Strooi wat zout erover en voeg 2 dl kokend water toe.
- Leg het deksel op de pan en laat het 5 minuten koken.
- Haal dan het deksel eraf en laat het onafgedekt nog 5 minuten koken tot het vocht ongeveer de helft is ingekookt.
- Roer er dan de kokosmelk en yoghurt door, breng het mengsel nogmaals aan de kook en laat het 3 minuten pruttelen.
- Proef de saus en breng het eventueel nog op smaak met zout en peper.
Werelddeel:
azië, bijgerechten, hoofdgerechten
Tags
groentencurry, India, kokos, yoghurt