Veggiewereld | Avgolemono is van de meest bekende Griekse soepen.
Avgolemono is van de meest bekende Griekse soepen.
Avgolemono is van de meest bekende Griekse soepen.
16263
single,single-portfolio_page,postid-16263,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Avgolemono

Recept:

 

Avgolemono is van de meest bekende Griekse soepen. De naam betekent letterlijk ‘ei en citroen’, en dat zijn dan ook de 2 belangrijkste ingrediënten voor deze lichte, voedzame soep.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 gr langkorrelige rijst
  • 3 eieren
  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel koud water
  • zout en peper naar smaak

 

Bereiding:

  1. Breng de bouillon in een grote sauspan aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe en laat gedurende 10 minuten koken.
  3. De eieren luchtig opkloppen, en citroensap en koud water toevoegen.
  4. Roer er voorzichtig een lepel hete bouillon door, zodat het ei op temperatuur komt, en vervolgens nog 1 of 2 lepels. Let op dat het eiwit niet stolt!
  5. Het eiermengsel aan de pan toevoegen, van het vuur halen en blijven roeren.
  6. Op smaak brengen met zout en peper en direct serveren. Opgelet, laat de soep niet meer koken nadat de eieren zijn toegevoegd!
Werelddeel:
europa, soepgerechten
Tags
Griekenland, maaltijdsoep, soep