Veggiewereld | Australian ‘meat’ pie
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16144
single,single-portfolio_page,postid-16144,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Australian ‘meat’ pie

Recept:

 

De meat pie is voor de meeste Aussies nog steeds hun favoriete gerecht. Met z’n allen eten ze er zo’n 260 miljoen per jaar en je kan ze werkelijk overal krijgen. Een echte Aussie kan geen voetbalmatch kijken zonder een (of meerdere) meat pies te hebben verorberd. En als vegetarier kan je dan  niet achter blijven. Daarom vind je hieronder een veggie versie met tofu. 

 

*4 porties:

 

Benodigdheden:

  • 500 g bloem
  • 150g boter
  • 100 ml water
  • 100ml melk
  • 1 theelepel zout
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels water
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 180 gram tofu
  • 2 ui
  • 4 wortel
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • olie
  • ketchup

 

Bereiding:

  1. Breng de melk, het water, boter en zout aan de kook in een steelpan.
  2. Voeg bloem toe aan het mengsel.
  3. Kneed (met een handmixer) alles tot een gladde massa.
  4. Dek het deeg af en zet het aan de kant.
  5. Snij de groenten en tofu in piepkleine stukjes voor de vulling.
  6. Bak de tofu en de uien kort aan in een pan.
  7. Voeg daarbij de worcestersaus, zout en peper en de groenten toe.
  8. Giet de groentebouillon erbij en roer in de pot.
  9. Kook kort en haal van het vuur.
  10. Gebruik de maizena om een goede consistentie te verkrijgen
  11. Neem 2/3 van het deeg en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5mm op een met bloem bestoven werkvlak.
  12. Snij vier cirkels uit het deeg. De diameter moet groter zijn dan de taartvormen.
  13. Leg het deeg in de taartvormen en bedek ook goed de rand.
  14. Verdeel de vulling over de vier taarten.
  15. Vouw het overlappende deeg over.
  16. Neem nu de rest van het deeg, rol opnieuw uit en snij opnieuw vier cirkels uit. Ongeveer dezelfde diameter nu als de taartvorm.
  17. Leg het deeg als een deksel op de taarten en druk licht aan.
  18. Bestrijk de randen met eigeel.
  19. Plaats de taarten in een voorverwarmde oven en bak ze ongeveer een bij 160 °C tot ze goudbruin zijn.
  20. Even laten afkoelen.
  21. Haal ze uit de vorm en serveer met ketchup.
Werelddeel:
hoofdgerechten, oceanië
Tags
Australië, tofu, worcestersaus