Veggiewereld | Aushak
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16369
single,single-portfolio_page,postid-16369,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Aushak

Recept:

 

Eén van de meest populaire en bekende gerechten uit de Afghaanse keuken. Het vervaardigen kost vrij veel tijd vandaar dat men dit gerecht vaak met meerdere vriendinnen gezamenlijk maakt. Tussendoor kan er dan lekker bij gepraat worden.

 

*40 porties

 

Benodigdheden:

  • 40 wontonvellen
  • Prei – 3 grote, schoongemaakt en in maantjes gehakt
  • Sjalotten – 1 bosje, schoongemaakt en gesneden in dunne rondjes
  • Cayennepeper – 1 theelepel, gemalen
  • Knoflook – 3 teentjes, gehakt zeer fijn geraspt
  • Witte yoghurt – 7 eetlepels
  • Munt – 3 eetlepels, plus extra om te garneren
  • Kokosolie – 3 eetlepels
  • Peperbolletjes – 1 theelepel
  • Paddestoel (of gewone groente) bouillon – 500 ml
  • Zout / peper – naar smaak

 

Bereiding:

  1. Meng de yoghurt, 2 teentjes van de knoflook en de verse munt in een kleine kom.
  2. Strooi een snufje zout en peper en roer weer. Zet de kom opzij voor later.
  3. Warm de kokosnoot olie op in een grote koekenpan, op middelhoog vuur.
  4. Voeg de rest van de knoflook, de prei en de sjalotjes toe. Blijf roeren tot ze zacht zijn. Ten minste 5 minuten. Kruid met de cayennepeper en wat zout en zet het vuur uit.
  5. Verwarm de bouillon met de peperkorrels op matig vuur. Houd het mengsel aan de kook.
  6. Neem de wontonvellen en een kleine kommetje met water. Leg uw wontonvellen, individueel, op een schoon oppervlak. Schep een kleine lepel van het mengsel in het midden van elk van de wontons. Dip dan je vinger in het water en bestrijk de twee bovenste randen van de wontonwikkel met water. Vouw de onderste, droge randen van de wonton wikkel naar boven op de natte randen en creëer zo een driehoek. Knijp de randen goed dicht. Herhaal dit proces één voor één zodat het water geen kans krijgt op te drogen.
  7. Leg de wontons in de sudderende bouillon. Niet te veel in één keer want ze mogen elkaar zeker niet raken, anders zullen ze samen kleven. Zet het deksel op de pan en laat ze 3 minuten sudderen.
  8. Verwijder de dumplings uit de bouillon met een spatel en leg ze op een bord.
  9. Besprenkel met de yoghurt saus en bestrooi met extra gehakte munt, indien gewenst, en serveer warm.

 

Dit recept werd ons toegestuurd door Uzuri.

Werelddeel:
azië, hoofdgerechten
Tags
afghanistan, dumplings, wonton