Veggiewereld | Atjar
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15973
single,single-portfolio_page,postid-15973,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Atjar

Recept:

 

Atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische, de Indiase en de Maleisische keuken. Deze versie komt van de De Molukken, een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel. De naam “Molukken” is afgeleid uit Jazirat al-Muluk ‘Eiland der Koningen’, een benaming die Arabische handelaren aan deze eilandengroep hebben gegeven.

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 150 gram bamboe scheuten
  • 75 gram diepvries sperziebonen
  • 125 gram wortels
  • 1/4 komkommer
  • 125 gram zilveruitjes
  • 1 tl geelwortel (kurkuma)
  • 4 kemirinoten
  • 1/2 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 cm gember
  • 4 el azijn
  • 1 stuk laos
  • 1 blaadje salam
  • 1 stengel sereh
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 el suiker

 

Bereiding:

  1. Snij de bonen, bamboescheuten in stukken van 3 cm.
  2. Snij de wortels in dunne repen.
  3. Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snij vervolgens in dunne repen.
  4. Maal de geelwortel (kurkuma), kemirinoten, fijngesneden ui, knoflook, komijnzaad en gember fijn.
  5. Doe de kruiden in een ruime pan met wat olie samen met het blaadje salam, laos en de sereh (heel of in 2 grote stukken) en fruit dit aan.
  6. Voeg de wortel en boontjes toe en voeg als de groenten half gaar zijn de reepjes komkommer, bamboescheuten en zilveruitjes erbij.
  7. Voeg de kokosmelk toe, maar zorg ervoor dat het geen saus wordt. Het moet een beetje droog blijven.
  8. Voeg tenslotte de azijn, suiker, bouillontablet toe en laat het gerecht gaar worden.
Werelddeel:
azië, bijgerechten
Tags
bamboe, India, Indonesië, kokos, kurkuma, Maleisië