Veggiewereld | Artisjok Bruschetta
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16147
single,single-portfolio_page,postid-16147,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Artisjok Bruschetta

Recept:

 

Bruschetta  is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het woord bruschetta komt eigenlijk van het Latijnse werkwoord “bruscare”, dat “op kolen roosteren” betekent.

 

*8 porties

 

Benodigdheden:

  • 170 gr artisjokharten, versneden in kleine stukjes
  • 80 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 5 eetlepels mayonaise
  • brood, in sneetjes van 1 cm

 

Bereiding:

  1. Grill voorverwarmen.
  2. Meng de stukjes artisjokharten, de kaas, de rode ui en de mayonaise in een kom.
  3. Beleg de sneetjes brood met een gelijke hoeveelheid artisjokmengsel en verdeel ze over een grote bakplaat.
  4. Gril de bruschetta’s 4 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

 

Maak je liever de originele bruschetta’s met knoflook, tomaten, verse basilicum en olijfolie?

Volg dan gewoon het recept in onderstaand filmpje:

 

Werelddeel:
europa, voorgerechten
Tags
artisjok, Italië, pecorino, schapenkaas