Veggiewereld | Arroz con quorn
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
15921
single,single-portfolio_page,postid-15921,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Arroz con quorn

Recept:

 

Eigenlijk een Mexicaans kipgerecht, maar wij pasten het recept even voor je aan en creëerden zo een veggie versie! Het is een eenpansmaaltijd, dus weinig afwas! Een echte aanrader voor wie snel iets heerlijks en origineel op tafel wil zetten.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • pakjes Quornblokjes
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 gr langkorrelige witte rijst
  • 400 gr groentebouillon
  • 110 ml witte wijn
  • een mespuntje saffraan
  • 1 blikje (400 gr) tomaat
  • 1 handje verse peterselie, fijngesneden

 

Bereiding:

  1. De quornblokjes kruiden met zout en peper en 1/4 theelepel paprikapoeder.
  2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur olie verhitten en daarin de blokjes goudbruin bakken.
  3. Voeg de groene paprika, ui en knoflook toe in de koekenpan en bak nog 5 minuten verder aan.
  4. Rijst toevoegen en onder voortdurend roeren in 1-2 minuten ondoorzichtig bakken.
  5. Bouillon, witte wijn, saffraan en tomaat toevoegen.
  6. Resterende paprikapoeder toevoegen en zout en peper naar smaak.
  7. Afdekken en 20 minuten laten sudderen.
  8. Als laatste peterselie erdoor roeren.
Werelddeel:
amerika, hoofdgerechten
Tags
mexico, Quorn, Quornblokjes, rijst