Veggiewereld | Arepa Di Pampoena
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16195
single,single-portfolio_page,postid-16195,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Arepa Di Pampoena

Recept:


Arepa Di Pampoena zijn pompoen pannenkoekjes die hun oorsprong vinden op de Nederlandse Antillen. 

 

*2 porties

 

Benodigdheden:

  • 100 gram pompoen
  • 200 ml water
  • 1/2 theel. zout
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1/2 theel. kaneel
  • 2 eetl. margarine
  • 1 eetl. suiker

 

Bereiding:

  1. Snij de pompoen in stukjes en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in het water met zout.
  2. Giet de pompoen af, en prak hem fijn met een vork.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, melk, ei rozijnen, suiker en kaneel toe en meng alles goed door elkaar tot het een glad beslag is (iets dikker dan pannenkoek beslag).
  4. Laat de margarine heet worden in een koekenpan en bak de arepa’s met z’n drieën te gelijk in de pan tot ze goudbruin zijn.
  5. Eventueel met nog wat suiker bestrooien.

 

Werelddeel:
amerika, nagerechten
Tags
Arepa Di Pampoena, Nederlandse Antillen, pannenkoekjes, pompoen