Veggiewereld | alu kurma turcar
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16220
single,single-portfolio_page,postid-16220,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

alu kurma turcar

Recept:

 

Veel hindoes zijn vegetariër, daarom vind je in de Indiase keuken volop heerlijke vegetarische gerechten. Indiase gerechten, en vooral de curry’s, zijn dan ook ideaal om op tafel te zetten als je gasten hebt. Allen zullen onder de indruk zijn van onderstaande aardappelcurry.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 200 ml water
  • 150 ml yoghurt
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 rode, gedroogde pepers
  • 2 el geklaarde boter
  • 1,5 tl fenegriek
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el verse peterselie
  • 1 el gedroogde koriander
  • 1 tl nigella
  • 1/2 tl zout
  • zwarte peper

 

Bereiding:

  1. Schil, was en droog de aardappels, snijd ze stukken.
  2. Klop de yoghurt een beetje op.
  3. Verhit de boter in een ruime pan of wok, strooi er een snufje kurkuma in.
  4. Voeg de aardappels toe en roerbak ze op middelhoog vuur ongeveer 8 minuten.
  5. Voeg dan de koriander, fenegriek, pepers en knoflook toe, goed bakken tot de boter uit de kruiden komt en de knoflook bruin is.
  6. Roer er nu de yoghurt door, wanneer deze begint in te dikken, roer je er beetje bij beetje water door zodat het bindt en de aardappels bedekt zijn.
  7. Voeg het zout, de rest van de kurkuma, nigella, zwarte peper en het grootste deel van de meeste peterselie toe.
  8. Laat het geheel nu zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn. De curry mag niet droog worden, voeg eventueel nog wat water toe.
  9. Garneer met de rest van de peterselie.
Werelddeel:
azië, hoofdgerechten
Tags
aardappelen, fenegriek, koriander, nigella, peterselie, tkurkuma, yoghurt