Veggiewereld | Älplermagronen
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16399
single,single-portfolio_page,postid-16399,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Älplermagronen

Recept:

 

Älplermagronen is een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen. Hoogstwaarschijnlijk ben je dit gerecht wel al eens tegengekomen op de kaart van een berghut.  Met pasta denken we automatisch aan Italië en dat klopt. Het waren de Italiaanse arbeiders die destijds werkten aan de Gotthard-spoorwegtunnel die de pasta meebrachten naar Zwitserland. Lokale inwoners vulden de pasta dan aan met aardappels van eigen bodem. Afhankelijk van de regio in Zwitserland worden er steeds andere ingrediënten toegevoegd. Hieronder vind je het basisrecept.

 

*4 porties

 

Benodigdheden:

  • 400 g dikke macaroni
  • 250 g geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappels
  • 2 grote uien
  • 2 el boter (geen margarine)
  • 3 dl room of melk
  • 300 g geraspte kaas (Goudse kaas bijvoorbeeld)
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding:

  1. Aardappelen koken (15 minuten).
  2. Macaroni toevoegen en met de aardappels verder koken tot ze “al dente” zijn.
  3. Water afgieten.
  4. Uien in ringen snijden en met de boter goudbruin bakken.
  5. Melk opkoken, een derde van de geraspte kaas erbij voegen en onder roeren tot kaassaus.
  6. Macaroni en aardappelen met de overige kaas en gebakken uienringen vermengen.
  7. Zout en peper toevoegen.
  8. De Älplermagronen in een braadpan of ovenschotel doen en de kaassaus erover gieten.
  9. Wordt traditioneel geserveerd met appelmoes
Werelddeel:
europa, hoofdgerechten
Tags
Älplermagronen, appelmoes, zwitserland