Veggiewereld | Algenbroodjes
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
16171
single,single-portfolio_page,postid-16171,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Algenbroodjes

Recept:

 

Algenbrood is niets nieuws, het ligt sinds 2012 in verschillende winkels. Voor info in verband met de verkooplocaties kan je terecht op www.meerbrood.com. Toch is algenbrood in België nog vaak moeilijk te vinden. Nochtans zijn algen zeer gezond, ze bevatten alle drie de omega-3-varianten die je lichaam nodig heeft. Daarom hieronder een recept, zo kan je ook zelf een lekker algenbroodje maken.

 

*1 groot brood (of 4 kleine porties)

 

Benodigdheden:

  • 1kg patisseriebloem
  • 40gr verse bakkersgist
  • 50gr chlorellapoeder
  • 50gr pijnboompitten
  • 20gr zeezout
  • 600ml lauw water

 

Bereiding:

  1. Meng de bloem, zout, algen en pijnboompitten.
  2. Los het gist op in het water en kneed deze door de bloem.
  3. Laat het geheel 2 uur rusten onder een theedoek op een tochtvrije plaats.
  4. Kneed het deeg nogmaals (licht) en verdeel indien gewenst in vier kleinere broodjes.
  5. Laat het nog eens een half uur rusten ondere een theedoek.
  6. Bak dan het brood in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 40 – 50 minuten.
  7. Het brood is gaar zodra het hol klinkt wanneer er onderaan op geklopt wordt.
  8. Laat het afkoelen op een rooster.
Werelddeel:
bijgerechten, europa
Tags
algen, algenbrood, brood, chlorellapoeder, omega-3