Veggiewereld | Portfolio Tags Nederland
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
394
archive,tax-portfolio_tag,term-nederland,term-394,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

25 nov Vlapflip met aardbeien

  De vlaflip is een benaming uit de jaren zestig, waarmee men het oubollige imago van vla wat wilde oppoetsen. De vlaflip werd in 1963 bedacht door de Nederlandse mevrouw Reuvers-Ulijn uit Oss, wier echtgenoot bij zuivelfabriek Campina werkte.    *4 porties   Benodigdheden: 250 gr aardbeien, een paar achterhouden voor garnering 50...

Lees meer

25 nov Moesselientjes

  Moesselientjes zijn roze glacékoekjes die hun naam danken aan de Italiaanse dictator Mussolini. Deze koeken werden voor de Tweede Wereldoorlog in Italiaanse ijssalons in Amsterdam verkocht. De roze koekjes worden tegenwoordig ook in andere uitvoeringen verkocht. Zo ligt rond belangrijke voetbalkampioenschappen de oranje glacékoek in de schappen,...

Lees meer

25 nov Jodekoek

  Een jodekoek (of jodenkoek) is een grote, platte koek van zandgebak van zo'n 10 cm in diameter. Volgens Lotus Bakeries is het recept voor deze koeken afkomstig van een Joodse bakker uit Amsterdam die in de jaren 20 van de 20ste eeuw de koeken verkocht, wat...

Lees meer

25 nov Hangop met aardbeien

  Hangop is een melkproduct dat vaak als nagerecht wordt gegeten. Toen hangop nog niet industrieel werd gefabriceerd, werd dit veelal thuis met de hand gemaakt. In onderstaand recept hebben aardbeien toegevoegd aan de hangop maar ook met ander fruit is hangop erg lekker.   *4 porties   Benodigdheden: 300 gram aardbei 80...

Lees meer

25 nov Haagse Bluf

  Haagse bluf is een Nederlands nagerecht. De naam is een verwijzing naar het air dat de bewoners van Den Haag zouden aannemen. Het lijkt heel wat, maar in feite is het grotendeels lucht.    *4 porties   Benodigdheden: 2 eieren 100 à 150 gram poedersuiker 20 cl bessensap rode vruchten lange vingers   Bereiding: Eiwitten van twee eieren...

Lees meer

25 nov Jan-in-de-zak

  Jan in de Zak is een soort broodgerecht dat vooral in het Vlaamse Meetjesland gesmaakt en gemaakt wordt. Vlamingen eten het vaak met donkere kandijsuiker. In Nederland kennen ze dit gerecht ook maar daar wordt het meestal geserveerd met stroop.   *10 porties   Benodigdheden: 40 gram gist 600 gram bloem 1 tas lauwe melk 3...

Lees meer

25 nov Bossche bollen

  Een Bossche bol is een gebakspecialiteit uit het Nederlandse 's-Hertogenbosch. Bossche bollen hebben een diameter van ongeveer 12 cm en zijn daarmee al redelijk grote gebakjes. Desondanks is er ook een versie met dubbele doorsnede, de zogenaamde Reuzenbol. De lekkernij wordt voornamelijk buiten 's-Hertogenbosch als Bossche...

Lees meer

25 nov Borstplaatjes voor sinterklaas

  Borstplaat zijn snoepjes, suikerwerk, die voornamelijk worden gegeten in de periode rond Sinterklaas. De allereerste snoepjes ontstonden in de Nederlanden in de 16e eeuw.  In de tijd dat suiker in Nederland alleen nog gemaakt werd van suikerriet, dat ver weg groeide en met schepen opgehaald moest...

Lees meer

25 nov Bokkenpootjes

  Een bokkenpootje is een typisch Nederlands koekje. Het komt van origine uit de bakkerij van Jan Pieter Schellema van de bakkerij Schellema en zonen uit Tuitjenhorn. Jan Pieter heeft de receptuur voor de inmiddels bekende bokkenpoot ooit in opdracht van de lokale dominee bedacht voor hun jaarlijks...

Lees meer

25 nov 

  Blote billetjes in het gras is een typisch Nederlands aardappel-stamppotgerecht. De naam slaat op de witte bonen, de blote billen, die door de groene snijbonen worden gemengd. Het is een stevige maaltijd die makkelijk klaar te maken is.   *2 porties   Benodigdheden: 400 gr kruimige aardappelen 300 gr panklare snijbonen 2 vegetarische braadworstjes; 25...

Lees meer