Veggiewereld | Portfolio Tags kokos
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
196
archive,tax-portfolio_tag,term-kokos,term-196,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

02 sep Aviyal

  Aviyal is een Indiase groentencurry met kokos yoghurtsaus.   *4 porties   Benodigdheden: 1 kleine bloemkool, in stukken gesneden 300 gram jonge worteltjes in stukken van 2 cm 200 gram sperziebonen, afgehaald en in stukken van 3 cm gesneden 3 kleine groene pepers, fijngehakt 2 el olie 1/2 tl kurkuma 1 tl gemalen komijn 2 tl...

Lees meer

17 aug Cocadas

  Cocadas zijn traditionele kokosgebakjes die te vinden zijn in vele delen van Latijns-Amerika. Ze zijn vooral populair in Mexico, Argentinië, Brazilië, Colombia, Venezuela en Chili. Cocadas komen in een verscheidenheid van kleuren als gevolg van het moderne gebruik van kleurstoffen, maar de traditionele variaties zijn...

Lees meer

12 mei Haupia

  Haupia is een traditioneel Hawaiiaans dessert op basis van kokosmelk. Het wordt vaak geserveerd op luaus en andere lokale bijeenkomsten in Hawaï.   *4 porties   Benodigdheden: 5 eetlepels witte basterdsuiker 4 eetlepels maïzena snufje zout 1/2 liter kokosmelk 200 gram macadamianoten   Bereiding: Doe alle ingrediënten, behalve de noten, in de pan en kook tot de saus dik, glad...

Lees meer

08 mei Lamingtons

  Lamingtons zijn kleine chocolade-kokoscakejes. Het is een traditioneel en populair gebak uit Australië.   *24 porties   Benodigdheden: 125 gr boter 150 gr basterdsuiker 1 tl vanille-extract 2 eieren 250 gr bloem 4 tl bakpoeder 1/8 tl zout 120 ml melk 450 gr poedersuiker 5 el cacaopoeder 1 el boter, gesmolten 120 ml melk 2 pakjes (200 gr) gemalen kokos   Bereiding: Verwarm de oven...

Lees meer

07 mei Atjar

  Atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische, de Indiase en de Maleisische keuken. Deze versie komt van de De Molukken, een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel. De naam "Molukken" is afgeleid uit Jazirat al-Muluk 'Eiland der Koningen', een benaming die Arabische handelaren aan deze...

Lees meer

07 mei Groente kurma in kokossaus

  Groente kurma in kokossaus is bij velen een favoriet Indiaas gerecht. Het is heerlijk bij witte rijst of met roti om lekker in de saus te doppen. Vooral in het zuidelijk deel van India zie  je veel gerechten met kokos omdat kokos daar in overvloed...

Lees meer