Veggiewereld | Portfolio Tags Italië
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
244
archive,tax-portfolio_tag,term-italie,term-244,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

05 nov Ri­sot­to­t­aartje met kaas­krul­len

  Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. Dit creatieve risottorecept vonden we in 'Allerhande magazine, 'n wereldse kerst'. Het is echter perfect voor elke feestelijke maaltijd en dus niet enkel met kerst.    *4 porties   Benodigdheden: 1 ui 1 teentje knoflook 2 courgettes 5½ eetlepel olijfolie 2 bakjes oesterzwammen  1 blikje artisjokharten (400 g) 1...

Lees meer

02 sep Piadina romagnola

  Piadina romagnola vind zijn oorsprong in de Romeinse tijd waar het een gerecht was voor de armen en boeren. Het is typisch Italiaanse streetfood en erg lekker als hapje, lunch of diner. De platte broodjes zijn vooral een specialiteit in de Italiaanse streek Emilia Romagna.     *10 porties   Benodigdheden: 500 gram...

Lees meer

02 sep Lasagne Pesto

  Vindt u lasagne heerlijk maar bent u de standaard bolognese saus stiekem een beetje moe? Probeer dan deze verrukkelijke lasagne op basis van basilicumpesto.    *4 porties   Benodigdheden: 500 gram lasagnevellen 1 fijngesneden ui 500 gram (diepvries) spinazie 2 eetlepels olijfolie 1 kilo ricotta 1 ei 2 eetlepels olijfolie 200 gram basilicumpesto een halve theelepel zout een snufje gemalen...

Lees meer

17 aug Pangrattato

  Pangrattato betekent gemalen brood in het Italiaans. Het is een broodkruimmengsel dat in Italië gebruikt wordt als goedkoop alternatief voor geraspte Parmezaanse kaas. Als je dus geen Parmezaanse kaas in huis hebt maar wel een oude boterham, dan kun je gewoon gebruik maken van onderstaand recept en je pasta...

Lees meer

15 mei Artisjok Bruschetta

  Bruschetta  is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het woord bruschetta komt eigenlijk van het Latijnse werkwoord "bruscare", dat "op kolen roosteren" betekent.   *8 porties   Benodigdheden: 170 gr artisjokharten, versneden in kleine stukjes 80 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas) 1 kleine rode ui, fijngesneden 5 eetlepels mayonaise brood, in sneetjes van 1 cm   Bereiding: Grill...

Lees meer