Veggiewereld | Portfolio Tags Indonesië
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
256
archive,tax-portfolio_tag,term-indonesie,term-256,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

26 nov Dengan

  Dengan is een heerlijke, Indonesische mangopudding.   *4 porties   Benodigdheden: 5 eetl agar agar poeder, koud water 60 gr geraspte gula jawa of anders bruine suiker 700 ml melk 1/2 theel zout 3 eieren 100 gr suiker 2 rijpe mango's 3 eetl geraspte kokos 1 citroen (sap)   Bereiding: Week de agar agar voldoende water. Prak de mango's fijn tot een puree en...

Lees meer

25 nov Gado-gado

  Gado-gado is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. Het wordt geserveerd met een witte kleverige rijst, vb lontongrijst. Gado-gado is geschikt voor vegetariërs indien de kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping zoals in onderstaand recept. Het is...

Lees meer

25 nov Emping balado

  Emping krijgt vaak de benaming vegetarische kroepoek. Het wordt gemaakt van vruchtvlees van de belindjoenoot. Het moet kort in hete olie worden gebakken. Vooral niet te lang want anders wordt het bitter. Droog bewaard is emping lang houdbaar. Emping wordt wel geserveerd bij gado-gado. Het werkt...

Lees meer

07 mei Atjar

  Atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische, de Indiase en de Maleisische keuken. Deze versie komt van de De Molukken, een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel. De naam "Molukken" is afgeleid uit Jazirat al-Muluk 'Eiland der Koningen', een benaming die Arabische handelaren aan deze...

Lees meer

07 mei Martabak Telor

  Martabak Telor is een Indonesisch gerecht dat meerdere schrijfwijzen kent en ook diverse varianten. Zo wordt het ook wel eens geschreven als Martabak Telur, Murtabak of Martabak en wordt de zoete variant van deze snack Martabak Manis genoemd, om het makkelijk te maken. Het is...

Lees meer

07 mei Ketjapsaus

  Ketjap (of ketcap) is een Indonesische sojasaus. Let wel op, er zijn verschillende soorten. De twee belangrijkste die gebruikt worden zijn Ketcap Asin en Kecap Manis. De Asin is de zoute variant, de Manis is de zoete variant. Hieronder vind je een recept gebaseerd op de...

Lees meer