Veggiewereld | Portfolio categorieën voorgerechten
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
159
archive,tax-portfolio_category,term-voorgerechten,term-159,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

25 nov Huzarensalade

  De huzaren waren van oorsprong Hongaarse ruiters, die in de Keizerlijke Oostenrijkse legers ten strijde trokken tegen de Turken. Huzaren werden vooral ingezet om het vijandelijk gebied te verkennen. Eenmaal tussen de vijand moesten ze onopgemerkt zien te blijven. Vuur maken om te koken was daarmee...

Lees meer

05 nov Gebakken brie in bladerdeeg

  Brie is een heerlijke Franse schimmelkaas.  En dit recept is een ideale manier om brie te bereiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld halloumi is brie op zichzelf helemaal niet geschikt om te bakken of grillen. Dan loopt hij gelijk uit en wordt het één grote kliederboel. Maar met...

Lees meer

05 nov Saganaki

  Saganaki is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt. Het woord saganaki is de verkleinvorm van sagani, een grieks woord voor een bakpannetje met twee handvatten. Als kaas wordt in dit gerecht meestal kefalograviera, kasseri of kefalotyri gebruikt maar als je die...

Lees meer

05 nov Kolokithokeftedes

  Kolokithokeftedes of gefrituurde balletjes met courgette en feta. Kolokithokeftedes zijn een mezze, kleine Griekse borrelhapjes, maar kunnen ook als hoofdgerecht worden gegeten. Bijvoorbeeld geserveerd op een bedje van skordalia, een Griekse aardappelpuree.   *4 porties   Benodigdheden: 1 courgette, fijngehakt 1 kleine aardappel, geschild en fijngehakt 1 kleine ui, fijngehakt 1 kleine wortel, fijngehakt 1 ei 100...

Lees meer

02 sep Pittige dipsaus met feta

  Deze dipsaus kan je oneindig combineren, heerlijk als aperitiefhapje. Speel zelf met de ratio tussen de rode pepertjes en paprika afhankelijk van hoe pikant je de dip wenst.   *4 porties   Benodigdheden: 1 rood pepertje 3 takjes verse tijm 2 rode paprika's 200 gr feta zwarte peper   Bereiding: Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Rits de blaadjes van 3...

Lees meer

02 sep Bietenhummus

  Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig wereldwijd populair. De Levant of het Morgenland is de historisch-geografische naam voor een deel van Zuidwest-Azië. Het beslaat het gedeelte direct ten oosten van de Middellandse Zee. Deze variant met rode bieten is niet...

Lees meer

15 mei Artisjok Bruschetta

  Bruschetta  is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het woord bruschetta komt eigenlijk van het Latijnse werkwoord "bruscare", dat "op kolen roosteren" betekent.   *8 porties   Benodigdheden: 170 gr artisjokharten, versneden in kleine stukjes 80 gr geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas) 1 kleine rode ui, fijngesneden 5 eetlepels mayonaise brood, in sneetjes van 1 cm   Bereiding: Grill...

Lees meer

12 mei Bietencarpaccio

  *2 porties   Benodigdheden: 2 el gekonfijte pecannoten rucola 50 g parmezaan 250 g gekookte rode bieten 1 theelepel mosterd 4 eetlepels grapefruitsap 1 eetlepel citroensap zout en versgemalen peper 10 cl crème fraîche   Bereiding: Pel de gekookte bieten. In dunne plakjes schaven of snijden en dakpansgewijs op 2 borden leggen. Bereid nu de grapefruit vinaigrette. Meng de mosterd, grapefruitsap en...

Lees meer

08 mei Pappadums met koriander en munt chutney

  *12 porties   Benodigdheden: 1 pakje papadums 1 ui 1 cm verse gemberwortel 100 gr. verse koriander 2 groene spaanse pepers 40 gr. verse munt 1 dl. yoghurt 2 tl. suiker zout   Bereiding: Schil de gemberwortel. Ontdoe de pepers van de zaadjes. Meng alles in een foodprocessor tot een saus. Frituur de papadums in een laagje olie in de wok en...

Lees meer

08 mei Byrek shqiptar me perime

  Börek of burek is een deeggerecht dat gemaakt wordt in veel landen die ooit hebben behoord tot het Ottomaanse Rijk. Er zijn verschillende varianten. Hieronder vind je een recept voor de Albaneese variant, byrek shqiptar me perime. Letterlijk vertaald betekent dit 'Albanese groente-börek'.    *5 porties   Benodigdheden: 1 kopje...

Lees meer