Veggiewereld | Portfolio categorieën soepgerechten
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
162
archive,tax-portfolio_category,term-soepgerechten,term-162,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

24 nov Borsjt

  Borsjt (ook borsch, bortsch, borstch, borsh) is een rode bietensoep van Oekraïense afkomst. Je kan deze soep zowel koud als warm serveren.    *4 porties   Benodigdheden: 400 g rode of witte bonen uit blik 3 aardappelen in blokjes gesneden 3 rode bieten in reepjes gesneden 1 grote wortel...

Lees meer

05 nov Avgolemono

  Avgolemono is van de meest bekende Griekse soepen. De naam betekent letterlijk 'ei en citroen', en dat zijn dan ook de 2 belangrijkste ingrediënten voor deze lichte, voedzame soep.   *4 porties   Benodigdheden: 1,5 liter groentebouillon 100 gr langkorrelige rijst 3 eieren het sap van 1 citroen 1 eetlepel koud water zout en peper...

Lees meer

05 nov Rammenassoep

  De oorsprong van de rammenas ligt waarschijnlijk in het Middellands Zeegebied en van daaruit werd het verder verspreid richting Azië. Toch staat dit recept bij ons ingedeeld onder Europa omdat we hier gebruik maken van de witte variant, de zomerrammenas. In België en Nederland wordt rammenas weinig geteeld, maar in Duitsland...

Lees meer

02 sep minestrone

  Minestrone is een Italiaanse groentesoep. De naam komt van het Italiaanse minestra, wat letterlijk soep betekent. Minestrone is het vergrootwoord daarvan. Minestrone betekent dus grote soep. Vermoedelijk door de vele ingrediënten die de soep kan bevatten. Er bestaat geen echt recept voor minestrone, omdat het wordt bereid met de...

Lees meer

12 mei Harira

  Harira is de nationale Marokkaanse soep van Berberse afkomst. In de verschillende streken in Marokko bestaan verschillende varianten op deze soep. Tijdens de ramadan wordt harira dagelijks gegeten bij het verbreken van het vasten, dit omdat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.   *4 porties   Benodigdheden: 4 wortelen 2 uien 2...

Lees meer

12 mei cock-a-leekie

Cock-a-leekie is een heerlijke Schotse preisoep, lekker vullend, voor de winter.   *4 porties   Benodigdheden: 40 gram boter 3 preien, schoongemaakt, ca. 400 gram 1 à 2 aardappelen 3 wortels 1 liter groentebouillon 1 kruidenboeket (4 takjes peterselie, 2 takjes bladselderij, 1 laurierblad) zout peper 6 à 8 gedroogde pruimen, gehalveerd en ontpit, 6 uur geweekt in...

Lees meer

07 mei Tarator

  Tarator is een Bulgaarse yoghurtsoep die koud wordt gegeten. Heel lekker en fris in de zomer.   *4 porties   Benodigdheden: 1/2 komkommer 1/2 liter yoghurt 4 el fijngehakte walnoten 4 teentjes knoflook 2 el zonnebloemolie zout naar smaak 1 dl water 1 el verse dille   Bereiding: Was en schil de komkommer en...

Lees meer

07 mei Pindasoep

  Pindasoep is een van de echt authentieke Surinaamse gerechten. De pinda's moeten eerst gemalen worden en anders kan je pindakaas als basis nemen. Hierbij moet je wel opletten op de soort pindakaas die je voor dit gerecht gebruikt. De pindakaas is namelijk bepalend voor de smaak.   *4 porties   Benodigdheden: 300 gr...

Lees meer