Veggiewereld | Portfolio categorieën hoofdgerechten
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
160
archive,tax-portfolio_category,term-hoofdgerechten,term-160,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

03 apr Shaks­hu­ka

  Shakshuka is een Oosters succesgerecht. Het is lekker, gezond, voedzaam, makkelijk, snel, voor elk momenten van de dag én je hebt slechts 1 pan nodig. Eet het met (oud, gegrild) brood, taco’s of een slaatje.    *4 porties   Benodigdheden: 1 zak paprikamix (rood,groen,geel) 3 uien 3 el olijfolie 70...

Lees meer

03 apr Älplermagronen

  Älplermagronen is een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen. Hoogstwaarschijnlijk ben je dit gerecht wel al eens tegengekomen op de kaart van een berghut.  Met pasta denken we automatisch aan Italië en dat klopt. Het waren de Italiaanse arbeiders die destijds werkten aan de Gotthard-spoorwegtunnel die de...

Lees meer

03 apr Wellington met paddenstoelen

  Een vegetarische variant op de Beef Wellington. Waar de naam vandaan komt is niet echt bekend. Het heeft in elk geval niets te maken met de hertog van Wellington zoals wel eens beweerd wordt, maar is mogelijk afkomstig van een Nieuw-Zeelandse plaatsnaam waar de bereiding...

Lees meer

26 jan Cepelinai

  Cepelinai (officieel Didžkukuliai) zijn aardappelknoedels en een nationaal gerecht in Litouwen.    *6 porties   Benodigdheden: 6 grote aardappelen, geschild en fijn geraspt 1 grote aardappel, geschild, gekookt en geraspt 1 middelgrote ui, geschild en fijn geraspt 1 theelepel zout 500 gr varškės (boerenkaas) of ricotta 1 grote losgeklopt ei 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel suiker 1 theelepel komijn-...

Lees meer

26 jan Aushak

  Eén van de meest populaire en bekende gerechten uit de Afghaanse keuken. Het vervaardigen kost vrij veel tijd vandaar dat men dit gerecht vaak met meerdere vriendinnen gezamenlijk maakt. Tussendoor kan er dan lekker bij gepraat worden.   *40 porties   Benodigdheden: 40 wontonvellen Prei - 3 grote, schoongemaakt en in maantjes gehakt Sjalotten -...

Lees meer

07 dec Pat­li­can kar­niy­a­rik

  *8 porties   Benodigdheden: 4 aubergines 8 el olie 4 el boter 250 g vegetarisch gehakt 1 ui, geraspt 5 tomaten, waarvan 3 stuks fijngesneden 5 el verse bladpeterselie, fijngesneden Bereiding: Was de aubergines en snijd het steeltje eraf. Schil met een dunschiller in de lengte repen van de paarse schil af, zodat er om en om paarse...

Lees meer

26 nov Bunny Chow

  Bunny chow is een Zuid-Afrikaans fastfoodgerecht. Het bestaat uit een uitgehold stuk brood dat opgevuld wordt met curry. Het gerecht bestaat in meerdere varianten, afhankelijk van de curry waarmee gewerkt wordt. Ook leuk als voorgerecht in kleinere broodjes of pistolets.   *4 porties   Benodigdheden: 1 brood, gehalveerd en uitgehold...

Lees meer

26 nov Tostadas con hongos

  Tostada's behoren tot de Tex-Mex-keuken die ontstond toen Mexicaanse veetelers voor het eerst hun geluk beproefden in de Amerikaanse staat Texas. In de staat Oaxaca maakt men de grootste Tostada, ter grootte van een pizza, genaamd de Tlayuda.   *4 porties   Benodigdheden: 1 bakje kastanjechampignons (250 g) 1 schaal paddestoelenmelange (200 g) 25 g boter 2...

Lees meer

26 nov Giniling

  Giniling is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. In Zuid-Amerika wordt het gerecht Picadillo genoemd.   *4 porties   Benodigdheden: 1 el olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden 400g vegetarisch gehakt 1 tl gemalen komijn 1 tl gedroogde oregano zout en peper 125ml witte wijn 70g groene olijven 50g kappertjes 2 el rozijnen 140g tomatenpuree 500g rijst   Bereiding: Verhit...

Lees meer

26 nov Picadillo

  Picadillo is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. In de Filipijnen wordt het gerecht Giniling genoemd.   *4 porties   Benodigdheden: 1 el olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden 400g vegetarisch gehakt 1 tl gemalen komijn 1 tl gedroogde oregano zout en peper 125ml witte wijn 70g groene olijven 50g kappertjes 2 el rozijnen 140g tomatenpuree 500g...

Lees meer