Veggiewereld | Portfolio categorieën europa
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
151
archive,tax-portfolio_category,term-europa,term-151,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

03 apr Älplermagronen

  Älplermagronen is een traditioneel gerecht uit de Zwitserse Alpen. Hoogstwaarschijnlijk ben je dit gerecht wel al eens tegengekomen op de kaart van een berghut.  Met pasta denken we automatisch aan Italië en dat klopt. Het waren de Italiaanse arbeiders die destijds werkten aan de Gotthard-spoorwegtunnel die de...

Lees meer

08 nov Tespixhe

De Albanese Tespixhe is een zachte, rijke en vooral erg zoete cake. Wij hoorden er voor het eerst van tijdens wanneer Gianni en Zana tijdens het Australische programma My Kitchen Rules het als hun dessert voorstelden. Zij zijn alvast tot in de halve finales geraakt. Hoeplijk wordt dit...

Lees meer

26 jan Cepelinai

  Cepelinai (officieel Didžkukuliai) zijn aardappelknoedels en een nationaal gerecht in Litouwen.    *6 porties   Benodigdheden: 6 grote aardappelen, geschild en fijn geraspt 1 grote aardappel, geschild, gekookt en geraspt 1 middelgrote ui, geschild en fijn geraspt 1 theelepel zout 500 gr varškės (boerenkaas) of ricotta 1 grote losgeklopt ei 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel suiker 1 theelepel komijn-...

Lees meer

25 nov Zeeuwse bolus

  Een Zeeuwse bolus is een zoet koffiebroodje dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Nederlandse provincie Zeeland. Ze worden vaak bij de koffie genuttigd, waarbij de (vlakkere) onderzijde meestal met wat boter besmeerd wordt. De bolus wordt gezien als van origine Joods en door Joden over grote...

Lees meer

25 nov Vlapflip met aardbeien

  De vlaflip is een benaming uit de jaren zestig, waarmee men het oubollige imago van vla wat wilde oppoetsen. De vlaflip werd in 1963 bedacht door de Nederlandse mevrouw Reuvers-Ulijn uit Oss, wier echtgenoot bij zuivelfabriek Campina werkte.    *4 porties   Benodigdheden: 250 gr aardbeien, een paar achterhouden voor garnering 50...

Lees meer

25 nov Moesselientjes

  Moesselientjes zijn roze glacékoekjes die hun naam danken aan de Italiaanse dictator Mussolini. Deze koeken werden voor de Tweede Wereldoorlog in Italiaanse ijssalons in Amsterdam verkocht. De roze koekjes worden tegenwoordig ook in andere uitvoeringen verkocht. Zo ligt rond belangrijke voetbalkampioenschappen de oranje glacékoek in de schappen,...

Lees meer

25 nov Jodekoek

  Een jodekoek (of jodenkoek) is een grote, platte koek van zandgebak van zo'n 10 cm in diameter. Volgens Lotus Bakeries is het recept voor deze koeken afkomstig van een Joodse bakker uit Amsterdam die in de jaren 20 van de 20ste eeuw de koeken verkocht, wat...

Lees meer

25 nov Huzarensalade

  De huzaren waren van oorsprong Hongaarse ruiters, die in de Keizerlijke Oostenrijkse legers ten strijde trokken tegen de Turken. Huzaren werden vooral ingezet om het vijandelijk gebied te verkennen. Eenmaal tussen de vijand moesten ze onopgemerkt zien te blijven. Vuur maken om te koken was daarmee...

Lees meer

25 nov Hangop met aardbeien

  Hangop is een melkproduct dat vaak als nagerecht wordt gegeten. Toen hangop nog niet industrieel werd gefabriceerd, werd dit veelal thuis met de hand gemaakt. In onderstaand recept hebben aardbeien toegevoegd aan de hangop maar ook met ander fruit is hangop erg lekker.   *4 porties   Benodigdheden: 300 gram aardbei 80...

Lees meer

25 nov Haagse Bluf

  Haagse bluf is een Nederlands nagerecht. De naam is een verwijzing naar het air dat de bewoners van Den Haag zouden aannemen. Het lijkt heel wat, maar in feite is het grotendeels lucht.    *4 porties   Benodigdheden: 2 eieren 100 à 150 gram poedersuiker 20 cl bessensap rode vruchten lange vingers   Bereiding: Eiwitten van twee eieren...

Lees meer