Veggiewereld | Portfolio categorieën bijgerechten
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
161
archive,tax-portfolio_category,term-bijgerechten,term-161,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

26 nov Umngqusho

Umngqusho is een favoriet traditioneel gerecht van de Xhosa mensen in Zuid-Afrika.     *4 porties   Benodigdheden: 800 g samp (Als je deze gebroken maïskorrels niet kan vinden, kan je zelf hele maïskorrels in een mortier met stamper of met een deegroller breken. Let vooral erop dat ze niet te fijn...

Lees meer

26 nov Pico de gallo

  Pico de gallo is Spaans voor hanenbek maar er komt echt geen kip of haantje aan te pas. Het is een saus uit de Mexicaanse keuken en is bijvoorbeeld super lekker bij nacho chips als aperitiefhapje. Of als topping op een taco of burrito.   *2 porties   Benodigdheden: 8 roma tomaten 2 uien middel groot ui  2...

Lees meer

25 nov Emping balado

  Emping krijgt vaak de benaming vegetarische kroepoek. Het wordt gemaakt van vruchtvlees van de belindjoenoot. Het moet kort in hete olie worden gebakken. Vooral niet te lang want anders wordt het bitter. Droog bewaard is emping lang houdbaar. Emping wordt wel geserveerd bij gado-gado. Het werkt...

Lees meer

05 nov Lassi

  Lassi is een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Het recept is oorspronkelijk afkomstig uit de regio Punjab in India en Pakistan. Lassi’s worden in India meestal koud bij de lunch geserveerd en vormen zo een ideale verkoeling op een warme dag....

Lees meer

05 nov Baba Ghanoesh

  Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergines uit het Midden-Oosten. Het komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als snack met pitabrood en groenten, of samen met andere hapjes als meze.   *12 porties   Benodigdheden: 1 aubergine 4 eetlepels citroensap 4 eetlepels tahini 2 eetlepels sesamzaad 2 teentjes knoflook, fijngesneden zout en versgemalen zwarte peper...

Lees meer

05 nov Saganaki

  Saganaki is een kaasgerecht dat genoemd is naar het pannetje waarin de kaas gebakken wordt. Het woord saganaki is de verkleinvorm van sagani, een grieks woord voor een bakpannetje met twee handvatten. Als kaas wordt in dit gerecht meestal kefalograviera, kasseri of kefalotyri gebruikt maar als je die...

Lees meer

05 nov Skordalia

  Skordalia is een heerlijke Griekse aardappelpuree die op verschillende manieren inzetbaar is. Ze wordt gegeten als hoofdgerecht maar ook als dipsaus, of broodbeleg. Gebruik onderstaand recept als basis en experimenteer er op los. Kleine tip voor een andere smaakcombinatie: veel Grieken voegen ook noten of azijn...

Lees meer

02 sep Pittige dipsaus met feta

  Deze dipsaus kan je oneindig combineren, heerlijk als aperitiefhapje. Speel zelf met de ratio tussen de rode pepertjes en paprika afhankelijk van hoe pikant je de dip wenst.   *4 porties   Benodigdheden: 1 rood pepertje 3 takjes verse tijm 2 rode paprika's 200 gr feta zwarte peper   Bereiding: Verwijder de pitjes uit het rode pepertje. Rits de blaadjes van 3...

Lees meer

02 sep Bietenhummus

  Hummus is oorspronkelijke afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig wereldwijd populair. De Levant of het Morgenland is de historisch-geografische naam voor een deel van Zuidwest-Azië. Het beslaat het gedeelte direct ten oosten van de Middellandse Zee. Deze variant met rode bieten is niet...

Lees meer

02 sep Koshari

  Wie al in Egypte op vakantie is geweest kent vast en zeker de bakjes koshari die je op iedere hoek van de straat kunt eten. Het is een bijzonder lekkere en vooral pittige Egyptische fastfood.   *3 porties   Benodigdheden: 400 gram gnocchetti (paternoster pasta) 150 gram vermicelli 2 koppen rijst 5 uien 1,5 kop bruine linzen 1...

Lees meer