Veggiewereld | Portfolio categorieën azië
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
Probeer onze vegetarische recepten van over de hele wereld! Vegetarisme bestaat al sinds de tijd van de oude Grieken. Ondertussen heeft het zich wereldwijd verspreid. Vind hier vegetarische recepten afkomstig van onze hele planeet.
153
archive,tax-portfolio_category,term-azie,term-153,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 

Archief

03 apr Shaks­hu­ka

  Shakshuka is een Oosters succesgerecht. Het is lekker, gezond, voedzaam, makkelijk, snel, voor elk momenten van de dag én je hebt slechts 1 pan nodig. Eet het met (oud, gegrild) brood, taco’s of een slaatje.    *4 porties   Benodigdheden: 1 zak paprikamix (rood,groen,geel) 3 uien 3 el olijfolie 70...

Lees meer

26 jan Matcha ijs

  Matcha is een Japanse groene thee verkregen uit de blaadjes van de Camellia Sinensis theeplant. Matcha is herkenbaar aan de felgroene kleur. Deze groene thee maakt al meer dan 900 jaar deel uit van de traditionele Japanse theeceremonie. Matcha gebruikt het volledige theeblad in poedervorm en is daarom...

Lees meer

26 jan Aushak

  Eén van de meest populaire en bekende gerechten uit de Afghaanse keuken. Het vervaardigen kost vrij veel tijd vandaar dat men dit gerecht vaak met meerdere vriendinnen gezamenlijk maakt. Tussendoor kan er dan lekker bij gepraat worden.   *40 porties   Benodigdheden: 40 wontonvellen Prei - 3 grote, schoongemaakt en in maantjes gehakt Sjalotten -...

Lees meer

07 dec Pat­li­can kar­niy­a­rik

  *8 porties   Benodigdheden: 4 aubergines 8 el olie 4 el boter 250 g vegetarisch gehakt 1 ui, geraspt 5 tomaten, waarvan 3 stuks fijngesneden 5 el verse bladpeterselie, fijngesneden Bereiding: Was de aubergines en snijd het steeltje eraf. Schil met een dunschiller in de lengte repen van de paarse schil af, zodat er om en om paarse...

Lees meer

26 nov Giniling

  Giniling is een gerecht uit de Latijns-Amerikaanse en Filipijnse keuken. In Zuid-Amerika wordt het gerecht Picadillo genoemd.   *4 porties   Benodigdheden: 1 el olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden 400g vegetarisch gehakt 1 tl gemalen komijn 1 tl gedroogde oregano zout en peper 125ml witte wijn 70g groene olijven 50g kappertjes 2 el rozijnen 140g tomatenpuree 500g rijst   Bereiding: Verhit...

Lees meer

26 nov Dengan

  Dengan is een heerlijke, Indonesische mangopudding.   *4 porties   Benodigdheden: 5 eetl agar agar poeder, koud water 60 gr geraspte gula jawa of anders bruine suiker 700 ml melk 1/2 theel zout 3 eieren 100 gr suiker 2 rijpe mango's 3 eetl geraspte kokos 1 citroen (sap)   Bereiding: Week de agar agar voldoende water. Prak de mango's fijn tot een puree en...

Lees meer

25 nov Gado-gado

  Gado-gado is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. Het wordt geserveerd met een witte kleverige rijst, vb lontongrijst. Gado-gado is geschikt voor vegetariërs indien de kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping zoals in onderstaand recept. Het is...

Lees meer

25 nov Emping balado

  Emping krijgt vaak de benaming vegetarische kroepoek. Het wordt gemaakt van vruchtvlees van de belindjoenoot. Het moet kort in hete olie worden gebakken. Vooral niet te lang want anders wordt het bitter. Droog bewaard is emping lang houdbaar. Emping wordt wel geserveerd bij gado-gado. Het werkt...

Lees meer

05 nov Lassi

  Lassi is een traditionele yoghurtdrank, die enigszins te vergelijken is met een milkshake. Het recept is oorspronkelijk afkomstig uit de regio Punjab in India en Pakistan. Lassi’s worden in India meestal koud bij de lunch geserveerd en vormen zo een ideale verkoeling op een warme dag....

Lees meer

05 nov Giersttorentje

  Gierst is een graansoort die dankzij de vegetarische keuken steeds meer aan populariteit wint. Het heeft een krachtig aroma en is een goed alternatief voor andere graansoorten. Het graan bevat veel mineralen en vitamine B. Het gebruik van gierst in de keuken is dus helemaal niet nieuw. Verschillende...

Lees meer